Zespół Szkolno-Przedszkolny w Lisich Jamach
Data wytworzenia: | 2023-12-14 11:01:04 |
---|---|
Redaktor: | Kudyba Jan |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
JADŁOSPIS
15.12-22.12.2023
15-12-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, papryką świeżą, pomidorem, szczypiorkiem i potarte żółtym serem, kakao, skład, masło, wek pszenny, mleko, chleb razowy, kakao, pomidor, papryka świeża, szczypior, żółty ser.
Obiad: barszcz czerwony zabielany z jajkiem, skład- marchew, pietruszka, pietruszka natka, seler, przyprawy, cebula, kurczak, śmietana, koper świeży, ziemniaki, burak czerwony, jajko.
Makaron z serem, kompot , skład - olej rzepakowy, cukier, przyprawy, makaron świder, ser biały, kompot wieloowocowy ( śliwka, porzeczka, wiśnia, truskawka), cukier.
Podwieczorek: soczek wieloowocowy, jabłko.
18-12-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, parowki z keczupem, mandarynka, herbata z cytryną, mandarynka, skład – chleb razowy, wek pszenny, masło, parówki 92% mięsa, keczup, mandarynka, herbata, cukier, cytryna..
Obiad: zupa rosołowa z lanym ciastem, skład - pietruszka natka, seler, przyprawy, mąka pszenna, marchew, pietruszka, cebula, kurczak, olej rzepakowy, jajko,
Kluski śląskie, gulasz wieprzowy, surówka ze słodkiej kapusty, kompot wieloowocowy, skład- cukier, cebula, olej rzepakowy, marchew, musztarda, chrzan, mięso szynka, mąka pszenna, papryka słodka, koncentrat pomidorowy, przyprawy, śmietana,
Podwieczorek: kasza manna z dżemem, gruszka, skład – mleko, kasza mana, dżem, wiśniowy, gruszka..
19-12-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, szynką drobiową, pomidorem , zieloną sałatą i jajkiem ugotowanym na twardo, kakao, skład – chleb razowy, wek pszenny, masło, mleko, kakao, szynka drobiowa, pomidor, zielona sałata, jajko.
Obiad : zupa ogórkowa, skład – pietruszka natka, seler, przyprawy, cebula, kurczak, marchew, pietruszka, ziemniaki, mąka pszenna, śmietana, ogórek kwaszony.
Naleśniki, kompot wieloowocowy, skład – olej rzepakowy, cukier, kompot wieloowocowy śliwka, porzeczka, wiśnia, truskawka), mleko, jajko, ser biały, dżem wiśniowy, śmietana.
podwieczorek: banan.
20-12-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, płatki kukurydziane na mleku, jabłko pokrojone w ćwiartki, herbata z cystyną, skład – wek pszenny, masło, chleb razowy, mleko, płatki kukurydziane, herbata, cytryna, jabłko.
Obiad: rosół, skład – pietruszka natka, cebula, marchew, , pietruszka, kurczak, makaron nitka rosołowy.
Ziemniaki, ryba Morszczuk, surówka z pora, kompot, skład – cukier, olej rzepakowy, kompot wieloowocowy ( śliwka, porzeczka, truskawka, wiśnia) mąka pszenna, jajko, śmietana, ziemniaki, cebula, marchew, bułka tarta, ryba Morszczuk, seler, jabłko, pietruszka natka.
podwieczorek: budyń potarty czekoladą, kiwi, skład – mleko, budyń śmietankowy, czekolada gorzka, kiwi.
21-12-2023
Śniadanie: kanapki z masłem pasztetem drobiowy, papryką świeżą, rzodkiewka i posypane szczypiorkiem, kakao , skład – chleb razowy, wek pszenny, masło, pasztet drobiowy, papryka świeża, szczypior, rzodkiewka, mleko, kakao.
Obiad : zupa jarzynowa z ziemniakami, skład – pietruszka natka, seler , przyprawy, kurczak, bukiet jarzyn, ziemniaki, śmietana, mąka pszenna.
Ryż, mięso z kurczaka, surówka z marchwi i jabłka, kompot , skład – olej rzepakowy, cukier, kompot wieloowocowy ( śliwka, porzeczka, wiśnia, truskawka), przyprawy, ryż, kurczak, śmietana, cebula, marchew, jabłko.
Podwieczorek: jogurt owocowy.
22-12-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, szynką drobiową, zieloną sałatą, pomidorem i rzodkiewką kawa zabielana , skład – chleb razowy, wek pszenny, mleko, masło, kawa inka, szynka drobiowa, zielona sałata, pomidor, rzodkiewka..
Obiad: zupa z fasoli szparagowej z makaronem, skład – pietruszka natka, seler, przyprawy, cebula, kurczak, marchew, pietruszka, śmietana, mąka pszenna, makaron kolanka, fasola szparagowa.
Ziemniaki, jajko w sosie chrzanowym, surówka z selera, kompot, skład – cukier, olej rzepakowy, kompot wieloowocowy ( śliwka, porzeczka, truskawka, wiśnia), śmietana, cebula, jajko, mąka pszenna, seler, jabłko, marchew, chrzan.
Podwieczorek: koktajl owocowy – truskawkowy, jabłko, skład – jogurt naturalny, mleko, truskawki, cukier puder, jabłko pokrojone w ćwiartki..
Pogrubionym drukiem wyszczególnione są alergeny
JADŁOSPIS
01.12-14.12.2023
01-12-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, pastą rybną, pomidorem i ogórkiem świeżym, kakao, skład, masło, wek pszenny, mleko, chleb razowy, kakao, pomidor, filet śledziowy w sosie pomidorowym, ogórek świeży.
Obiad: zupa koperkowa z ziemniakami, skład- marchew, pietruszka, pietruszka natka, seler, przyprawy, cebula, kurczak, śmietana, koper świeży, ziemniaki.
Łazanki, herbata z cytryną , skład - olej rzepakowy, cukier, przyprawy, makaron łazankowy, miso łopatka, kapusta kiszona, herbata, cytryna, cukier.
Podwieczorek: budyń potarty czekoladą, gruszka, skład – mleko, budyń śmietankowy, czekolada gorzka, gruszka.
04-12-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, jajkiem ugotowanym na twardo, papryką i rzodkiewką, kawa zabielana, skład – chleb razowy, wek pszenny, masło, mleko, jajko, kawa inka, papryka świeża, rzodkiewka.
Obiad: zupa ziemniaczana, skład - pietruszka natka, seler, przyprawy, mąka pszenna, marchew, pietruszka, cebula, kurczak, olej rzepakowy, ziemniaki.
Kasza gryczana, paprykarz, surówka z marchwi i ogórków, skład- cukier, cebula, olej rzepakowy, herbata, cytryna, marchew, ogórek konserwowy, musztarda, chrzan, kasza gryczana, mięso szynka, mąka pszenna, papryka słodka, koncentrat pomidorowy, przyprawy.
Podwieczorek: koktajl owocowy – bananowy, jabłko, skład – jogurt naturalny, mleko, banan, cukier puder, jabłko.
05-12-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, szynką drobiową, pomidorem i zieloną sałatą, kakao, skład – chleb razowy, wek pszenny, masło, mleko, kakao, szynka drobiowa, pomidor, zielona sałata.
Obiad : barszcz czerwony zabielany z jajkiem, kiełbasą i ziemniakami, skład – pietruszka natka, seler, przyprawy, cebula, kurczak, marchew, pietruszka, ziemniaki, olej rzepakowy, mąka pszenna, śmietana, jajko, kiełbasa zwyczajna, burak czerwony
Ryż zapiekany z jabłkami, herbata z cytryną, skład – olej rzepakowy, cukier, jabłko, herbata, cytryna, cynamon, ryż,
Podwieczorek: jogurt owocowy.
06-12-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, żółtym serem, ogórkiem świeżym i rzodkiewką, kawa zabielana, skład – wek pszenny, masło, chleb razowy, żółty ser, ogórek świeży, rzodkiewka, kawa inka, mleko.
Obiad: zupa rosołowa z lanym ciastem, skład – pietruszka natka, mąka pszenna, cebula, marchew, , pietruszka, kurczak, jajko.
Ziemniaki, kotlet mielony, kapusta zasmażana, kompot, skład – cukier, olej rzepakowy, kompot wieloowocowy ( śliwka, porzeczka, wiśnia) mąka pszenna, jajko, śmietana, ziemniaki, cebula, kapusta słodka, marchew, koncentrat pomidorowy, bułka tarta, mięso szynka,
podwieczorek: mandarynka.
07-12-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, parówki z keczupem, jabłko, herbata z cytryną , skład – chleb razowy, wek pszenny, masło, jabłko, herbata, cukier, cytryna, keczup, parówki 92% mięsa.
Obiad : zupa pieczarkowa z zacierką, skład – pietruszka natka, seler , przyprawy, kurczak, marchew, pietruszka, cebula, makaron zacierka, pieczarka świeża.
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, surówka z kapusty pekińskiej, kompot , skład – olej rzepakowy, cukier, kompot wieloowocowy ( śliwka, porzeczka, wiśnia), przyprawy, ziemniaki, filet z kurczaka, śmietana, cebula, żółty ser, jogurt naturalny, kapusta pekińska, kukurydza, ogórek świeży, pomidor, jajko, koper, marchew, ocet jabłkowy.
Podwieczorek: kasza manna z dżemem, pomarańcza, skład – mleko, kasza manna, dżem wiśniowy, pomarańcza.
08-12-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, płatki kury dziane marchew na surowo, herbata z cytryną , skład – chleb razowy, wek pszenny, mleko, masło, płatki kukurydziane, marchew potarta na tarce, herbata, cytryna, cukier.
Obiad: zupa z brokułów z makaronem, skład – pietruszka natka, seler, przyprawy, cebula, kurczak, marchew, pietruszka, śmietana, mąka pszenna, makaron kolanka, brokuł.
Pierogi ruskie ze śmietaną, kompot, skład – cukier, olej rzepakowy, kompot wieloowocowy ( śliwka, porzeczka, wiśnia), pierogi ruskie, śmietana, cebula.
Podwieczorek: sok Kubuś, kiwi.
11-12-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, zieloną sałatą, rzodkiewką, papryką świeżą i posypane szczypiorkiem, kakao, skład – chleb razowy, wek pszenny, masło, kakao, mleko, papryka, rzodkiewka, zielona sałata, szczypior.
Obiad: kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami, skład – pietruszka natka, seler, marchew, pietruszka, cebula, mąka pszenna, śmietana, przyprawy, kurczak, kapusta słodka, koncentrat pomidorowy, ziemniaki..
Makaron sos pomidorowy, kompot, skład – olej rzepakowy, cukier, mąka pszenna, makaron świder, mięso łopatka, koncentrat pomidorowy, przyprawy, kompot wieloowocowy ( śliwka porzeczka, wiśnia).
Podwieczorek: jogurt pitny.
12-12-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, pomidorem, kiełbasą szynkową i rzodkiewką, kawa zabielana, skład - wek pszenny, chleb razowy, masło, mleko, kawa inka, pomidor, kiełbasa szynkowa.
Obiad: żurek, skład – seler, pietruszka natka, cebula, marchew, pietruszka, przypraw, ziemniaki, olej rzepakowy, mąka pszenna, jajko, kiełbasa zwyczajna, boczek, żur naturalny.
racuchy, kompot, skład – cukier, olej rzepakowy, kompot wieloowocowy ( śliwka, porzeczka, wiśnia), cukier puder, mleko, jajko, mąka pszenna, drożdże.
Podwieczorek banan.
13-12-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, serkiem topionym śmietankowym, ogórkiem świeżym i pomidorem, kakao, skład –chleb razowy, wek pszenny, masło, kakao, mleko, serek topiony, ogórek świeży, pomidor.
Obiad : rosół, skład – seler, pietruszka natka, przyprawy, cebula, kurczak, marchew, pietruszka, makaron nitki.
Ziemniaki, kotlet schabowy, sałatka z czerwonych buraczków, kompot, skład– olej rzepakowy, cukier, kompot wieloowocowy( śliwka, porzeczka, wiśnia), mąka pszenna, jajko, cebula, śmietana, bułka tarta, schab, ziemniaki, burak czerwony, jabłko, musztarda, chrzan, przyprawy.
Podwieczorek: koktajl owocowy – truskawkowy, jabłko, skład – mleko, jogurt naturalny, truskawki, cukier puder, jabłko.
14-12-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, pasztetem, papryką świeżą i zieloną sałatą, kawa zabielana, skład – masło, mleko, chleb razowy, wek pszenny, kawa inka, pasztet drobiowy, papryka świeża, zielona sałata.
Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, skład – cebula, pietruszka natka, seler, kurczak, przyprawy, marchew, pietruszka, makaron kolanka, śmietana, koncentrat pomidorowy.
Pierogi leniwe ze śmietaną, kompot, skład – ziemniaki, cukier, olej rzepakowy, cebula, mak pszenna, mąka ziemniaczana, jajko, ser biały, śmietana, przyprawy.
Podwieczorek: ryż na gęsto polany jogurtem, gruszka, skład – mleko, ryż, jogurt owocowy, gruszka.
Pogrubionym drukiem wyszczególnione są alergeny
JADŁOSPIS
16.11-30.11.2023
16-11-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, serkiem Bieluchem, pomidorem i rzodkiewką, kakao, skład, masło, wek pszenny, mleko, chleb razowy, kakao, pomidor, serek Bieluch, rzodkiewka.
Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, skład- marchew, pietruszka, pietruszka natka, seler, przyprawy, cebula, kurczak, ryż, koncentrat pomidorowy, śmietana.
Kopytka ziemniaczane ze śmietaną, kompot , skład olej rzepakowy, cukier, przyprawy, ziemniaki, kompot wieloowocowy ( śliwka porzeczka, wiśnia), śmietana, jajko, mąka pszenna, mąka ziemniaczana.
Podwieczorek: gruszka.
17-11-2023
Śniadanie: kanapki z masłem ,płatki na mleku, jabłko, skład – chleb razowy, wek pszenny, masło, mleko, płatki czekoladowe, jabłko pokrojone w ćwiartki.
Obiad: zupa solferino, skład - pietruszka natka, seler, przyprawy, mąka pszenna, marchew, pietruszka, cebula, koncentrat pomidorowy, kurczak, kapusta słodka.
Makaron z serem, kompot, skład- cukier, makaron świder, ser biały, kompot wieloowocowy (śliwka, porzeczka, wiśnia), cukier, cebula, olej rzepakowy.
Podwieczorek: winogrono.
20-11-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, jajkiem ugotowanym, żółtym serem, papryką świeżą i posypane szczypiorkiem, kawa zabielana, skład – chleb razowy, wek pszenny, masło, mleko, ser żółty, kawa inka, jajko, świeża papryka, szczypior.
Obiad : zupa jarzynowa z makaronem, skład – pietruszka natka, seler, przyprawy, cebula, kurczak, marchew, pietruszka, ziemniaki, olej rzepakowy, mąka pszenna, brokuł, kalafior, śmietana, makaron kolanka, groszek konserwowy.
Kluski śląskie, gulasz wieprzowy, surówka ze słodkiej kapusty, herbata z cytryną, skład – olej rzepakowy, cukier, przyprawy, jabłko, marchew, musztarda, herbata, cytryna, śmietana, kluski śląskie, mięso szynka, mąka pszenna, koncentrat pomidorowy.
Podwieczorek: jogurt owocowy.
21-11-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, parówki, marchew na surowo potarta na tarce, herbata z cytryną, skład – wek pszenny, masło, chleb razowy, parówki 98% mięsa, keczup, marchew, herbata, cukier, cytryna.
Obiad: zupa z kalafiora z makaronem, skład – pietruszka natka, mąka pszenna, cebula, marchew, kalafior, pietruszka, kurczak, śmietana, makaron kolanka.
Placki ziemniaczane ze śmietaną, kompot, skład – cukier, olej rzepakowy, kompot wieloowocowy ( śliwka, porzeczka, wiśnia) mąka pszenna, jajko, śmietana, ziemniaki, cebula.
podwieczorek: sałatka owocowa: mandarynka, kiwi, winogrono.
22-11-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, płatki na mleku, jabłko, herbata z cytryna , skład – chleb razowy, wek pszenny, masło, mleko, płatki kukurydziane, jabłko, herbata, cukier, cytryna.
Obiad : rosół, skład – pietruszka natka, seler , przyprawy, kurczak, marchew, pietruszka, cebula, makaron nitki.
Ziemniaki, filet z kurczaka, surówka z kapusty pekińskiej, kompot , skład – olej rzepakowy, cukier, kompot wieloowocowy ( śliwka, porzeczka, wiśnia), przyprawy, marchew, ziemniaki, jajko, bułka tarta, filet z kurczaka, śmietana, jabłko, cebula, mąka pszenna.
Podwieczorek: budyń potarty czekoladą, kiwi, skład – mleko, budyń śmietankowy, czekolada gorzka, kiwi.
23-11-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, szynką drobiową, pomidorem i ogórkiem świeżym, kakao , skład – chleb razowy, wek pszenny, mleko, masło, szynka drobiowa, pomidor, ogórek świeży, kakao.
Obiad: zupa ogórkowa, skład – pietruszka natka, seler, przyprawy, cebula, kurczak, marchew, pietruszka, śmietana, mąka pszenna, ogórek kiszony, ziemniaki.
Makaron zapiekany z jabłkami, kompot, skład – cukier, olej rzepakowy, makaron świder, jabłka, cynamon, kompot wieloowocowy ( śliwka, porzeczka, wiśnia).
Podwieczorek: koktajl owocowy, truskawkowy, gruszka, skład – jogurt naturalny, truskawki, mleko, cukier puder, gruszka.
24-11-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, pasztetem, rzodkiewką i papryką świeżą, kawa zabielana, skład – chleb razowy, wek pszenny, masło, kakao, mleko, papryka, rzodkiewka, pasztet drobiowy, kawa inka,
Obiad: barszcz czerwony z jajkiem, skład – pietruszka natka, seler, marchew, pietruszka, cebula, mąka pszenna, śmietana, przyprawy, kurczak, jajko, burak czerwony.
Ziemniaki, ryba, surówka z kiszonej kapusty, herbata z cytryną, skład – olej rzepakowy, cukier, ryba, jajko, bułka tarta, mąka pszenna, kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, herbata, cytryna, cukier.
Podwieczorek: kasza manna z dżemem, mandarynka, skład – mleko, kasza manna, dżem wiśniowy, mandarynka..
27-11-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, pomidorem, zieloną sałatą i żółtym serem, kakao, skład - wek pszenny, chleb razowy, masło, mleko, kakao, zielona sałata, pomidor, żółty ser.
Obiad: zupa ziemniaczana, skład – seler, pietruszka natka, cebula, marchew, pietruszka, kurczak, przypraw, ziemniaki, olej rzepakowy, mąka pszenna.
Ryż, potrawka z kurczaka, surówka z marchwi i jabłka, kompot, skład – cukier, olej rzepakowy, przyprawy, kompot wieloowocowy ( śliwka, porzeczka, wiśnia), ryż, noga z kurczaka, śmietana, mąka pszenna, seler, marchew, jabłko, groszek konserwowy, musztarda, chrzan, cebula.
Podwieczorek jogurt pitny.
28-10-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, szynką drobiową, ogórkiem świeżym i świeżą papryką, kakao, skład –chleb razowy, wek pszenny, masło, kakao, mleko, szynka drobiowa, ogórek świeży, papryka świeża.
Obiad : zupa grochowa z makaronem, skład – seler, pietruszka natka, przyprawy, cebula, mąka pszenna, kurczak, śmietana, marchew, pietruszka groch łuskany, makaron kolanka.
Placki ziemniaczane ze śmietaną, kompot, skład– olej rzepakowy, cukier, kompot wieloowocowy( śliwka, porzeczka, wiśnia), mąka pszenna, jajko, cebula, śmietana,
Podwieczorek: banan.
29-11-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, pasta serowa ze szczypiorkiem, rzodkiewka i pomidorem, kawa zabielana, skład – masło, mleko, chleb razowy, wek pszenny, kawa inka, rzodkiewka, pomidor, szczypior, ser biały.
Obiad: zupa rosołowa z kaszą manną, skład – cebula, pietruszka natka, seler, kurczak, przyprawy, marchew, pietruszka, kasza manna,
Ziemniaki, pieczeń w sosie własnym, surówka z czerwonej kapusty, herbata z cytryną, skład – ziemniaki, herbata, cukier, cytryna, marchew, olej rzepakowy, cebula, mak pszenna, schab, koncentrat pomidorowy, kapusta czerwona, przyprawy, jabłko, śmietana, marchew, musztarda, chrzan.
Podwieczorek: ryż na gęsto polany jogurtem, kiwi, skład – mleko, ryż, jogurt owocowy, kiwi.
30-11-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, serkiem topionym, papryką świeżą i zielona sałata, kakao, skład – chleb razowy, wek pszenny, masło, mleko, kakao, serek topiony śmietankowy, papryka świeża, zielona sałata.
Obiad: zupa pomidorowa z zacierką, skład – kurczak, seler, śmietana, mąka pszenna, marchew, cebula, pietruszka, pietruszka natka, makaron zacierka,
Kopytka ziemniaczane ze śmietaną, kompot, skład – ziemniaki, cebula, przyprawy, olej rzepakowy, kompot wieloowocowy ( śliwka, porzeczka, wiśnia), cukier, śmietana, jajko, mąka pszenna,
Podwieczorek: pomarańcza.
Pogrubionym drukiem wyszczególnione są alergeny
JADŁOSPIS
03.11-16.11.2023
03-11- 2023 – ziemniaki, jajko w sosie musztardowym, ogórek konserwowy, herbata z cytryną, skład - olej rzepakowy, ziemniaki, ogórek konserwowy, herbata, cytryna, musztarda, przyprawy, jajko, śmietana, mąka pszenna
06-11-2023 –kasza jęczmienna, kurczak, surówka z seler a, herbata cytryną, skład – cebula, przyprawy, mąka pszenna, marchew, seler, pietruszka natka, jabłko, musztarda, herbata, cytryna, kurczak, kasza jęczmienna.
07-11-2023 –żurek, chleb, skład – przyprawy, jajko, cebula, olej rzepakowy, kiełbasa zwyczajna, chleb zwykły, chleb razowy, boczek, śmietana, seler, marchew, pietruszka natka, ziemniaki, pietruszka, żur naturalny.
Dodatek – banan.
08-11-2023 –ziemniaki, kotlet rybny, surówka z marchwi i ogórków, kompot, skład – cebula, mąka pszenna, przyprawy, marchew, ogórek konserwowy, ryba Morszczuk, jajko, bułka tarta, pietruszka natka, ziemniaki, musztarda, olej rzepakowy, kompot wieloowocowy( porzeczka, wiśnia, śliwka), cukier, koper świeży.
09-11-2023 –zupa z brokułów z makaronem, chleb, skład - cebula, przyprawy, marchew, pietruszka, brokuł, pietruszka natka, kurczak, seler, chleb zwykły, chleb razowy, śmietana, mąka pszenna, makaron muszelki.
Dodatek – pomarańcza.
10-11-2023 – pierogi ruskie ze śmietaną, kompot, skład – olej rzepakowy, cebula, pierogi ruskie, śmietana, jogurt naturalny, kompot wieloowocowy ( śliwka, porzeczka, wiśnia), cukier.
13-11-2023 –makaron, sos pomidorowy, kompot, skład – olej rzepakowy, przyprawy, cebula, mąka pszenna, mięso łopatka, makaron świder, koncentrat pomidorowy, kompot wieloowocowy ( śliwka, porzeczka, wiśnia), cukier.
14-11-2023 – barszcz ukraiński, chleb, skład – cebula, śmietana, mąka pszenna, przyprawy, ziemniaki, kapusta biała, fasola szparagowa, fasola sucha, marchew, pietruszka, burak czerwony, kurczak, seler, chleb zwykły, chleb razowy, pietruszka natka.
Dodatek – jogurt owocowy.
15-11-2023 – ziemniaki, kotlet schabowy, kapusta zasmażana, herbata, skład –przyprawy, cebula, pietruszka natka, , mąka pszenna, schab, jajko, bułka tarta, mąka pszenna, olej rzepakowy, ziemniaki, kapusta kwaszona, koncentrat pomidorowy, herbata, cukier, cytryna.
16-11-2023 – zupa pomidorowa z ryżem, chleb, skład – marchew, seler, mąka pszenna, śmietana, kurczak, ryż, chleb zwykły, chleb razowy, koncentrat pomidorowy, przyprawy, pietruszka, cebula, pietruszka natka.
Dodatek – pomarańcza.
JADŁOSPIS
16.10 – 31.10- 2023
16-10-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, serkiem Bieluchem, jajkiem ugotowanym na twardo, pomidorem i posypane szczypiorkiem, kawa zabielana, skład –masło, wek pszenny, mleko, chleb razowy, kawa inka, szczypior, serek śmietankowy, jajko ugotowane, pomidor, szczypior,
Obiad: zupa pieczarkowa z ziemniakami, skład- marchew, pietruszka, pietruszka natka, seler, przyprawy, cebula, kurczak, ziemniaki, pieczarka świeża, ziemniaki.
Makaron z serem, kompot , skład: olej rzepakowy, cebula, cukier, przyprawy, makaron świder, ser biały, kompot wieloowocowy ( śliwka, porzeczka, wiśnia).
Podwieczorek: winogrono.
17-10-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, szynką drobiową, zielona sałata i papryka świeżą, kakao, skład – chleb razowy, wek pszenny, masło, mleko, kakao, szynka drobiowa, zielona sałata, papryka.
Obiad: kapuśniak z kiszonej kapusty, skład - pietruszka natka, seler, przyprawy, mąka pszenna, ziemniaki, marchew, pietruszka, cebula, kapusta kiszona, koncentrat pomidorowy, kiełbasa zwyczajna, kości wędzone.
naleśniki, kompot, skład jabłka, cynamon, kompot wieloowocowy ( śliwka, porzeczka, wiśnia), olej rzepakowy, mleko, jajko, mąka pszenna, ser biały, cukier, dżem brzoskwiniowy.
Podwieczorek: jabłko.
18-10-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, pasta serowa, pomidor, ogórek świeży, kakao, skład: chleb razowy, wek pszenny, masło, mleko, ser biały, śmietana pomidor, ogórek świeży, kakao.
Obiad :rosół, skład: pietruszka natka, seler, przyprawy, cebula, kurczak, marchew, pietruszka, makaron nitka rosołowa.
Ziemniaki, kotlet mielony, sałatka z czerwonych buraczków, kompot, skład – olej rzepakowy, cukier, przyprawy, ziemniaki, jajko, bułka tarta, burak czerwony, chrzan, kompot wieloowocowy ( śliwka, porzeczka, wiśnia), jabłko, musztarda, mięso szynka.
Podwieczorek: kasza manna z dżemem, kiwi, skład- mleko, kasza manna, dżem wiśniowy, kiwi.
19-10-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, parówki z keczupem, jabłko, herbata z cytryną, skład: wek pszenny, masło, chleb razowy, parówki 89% mięsa, keczup, jabłko pokrojone w ćwiartki, herbata, cukier, cytryna.
Obiad: zupa ogórkowa, skład: pietruszka natka, mąka pszenna, kurczak, cebula, marchew, pietruszka, seler, przyprawy, ogórek kiszony, ziemniaki, śmietana.
Ryż zapiekany z jabłkami, kompot, skład: cukier, olej rzepakowy, kompot wieloowocowy (śliwka, porzeczka, wiśnia) ryż, jabłko, cynamon.
Podwieczorek: jogurt pitny.
20-10-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, płatki na mleku, marchew na surowa, herbata z cytryna , skład – chleb razowy, wek pszenny, masło, mleko, płatki kukurydziane, marchew na surowo starta na tarce.
Obiad : zupa kalafiorowa z ziemniakami, skład – pietruszka natka, seler , przyprawy, kurczak, marchew, pietruszka, śmietana, mąka pszenna, cebula, kalafior,
łazanki, kompot , skład – olej rzepakowy, cukier, makaron łazankowy, mięso łopatka, kompot wieloowocowy ( śliwka, porzeczka, wiśnia), przyprawy.
Podwieczorek: budyń potarty czekolada, gruszka.
23-10-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, jajkiem ugotowanym na twardo, pomidorem, zielona sałatą, żółtym serem i posypane szczypiorkiem, kawa zabielana, skład – chleb razowy, wek pszenny, mleko, masło, kawa inka, jajko, pomidor, szczypior, żółty ser, zielona sałata.
Obiad: zupa koperkowa z makaronem, skład – pietruszka natka, seler, przyprawy, cebula, kurczak, marchew, pietruszka, koper świeży, makaron muszelki, śmietana.
Kluski śląskie, gulasz wieprzowy, surówka ze słodkiej kapusty, herbata z cytryną, skład – cukier, olej rzepakowy, cebula, przyprawy, mąka pszenna, kapusta słodka, jabłko, marchew, musztarda, herbata, cytryna, kluski śląskie, mięso szynka, śmietana,
Podwieczorek: banan.
24-10-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, szynką drobiową, papryką świeżą, rzodkiewką, kakao, skład – chleb razowy, wek pszenny, masło, kakao, szynka drobiowa, mleko, kakao, papryka, rzodkiewka.
Obiad: barszcz czerwony zabielany z jajkiem i kiełbasą, skład – pietruszka natka, seler, marchew, pietruszka, cebula, mąka pszenna, śmietana, przyprawy, kiełbasa zwyczajna, jajko, burak czerwony, ziemniaki.
kasza gryczana, sos pieczarkowy, kompot, skład – olej rzepakowy, cukier, kompot wieloowocowy( śliwka, porzeczka, wiśnia), mąka pszenna, kasza gryczana, śmietana, pieczarka świeża, przyprawy,
Podwieczorek: jogurt owocowy.
25-10-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, pasta rybna, ogórek świeży, rzodkiewka, szczypior, kawa zabielana, skład - wek pszenny, chleb razowy, masło, mleko, kawa inka, śledź w sosie pomidorowym, rzodkiewka, szczypior.
Obiad: zupa rosołowa z kaszą manną, skład – seler, pietruszka natka, cebula, marchew, pietruszka, kurczak, przypraw, kasza manna.
ziemniaki, filet z kurczaka, mizeria, herbata z cytryną, skład – cukier, olej rzepakowy, przyprawy, jajko, ziemniaki, cebula, herbata, cytryna, bułka tarta, mąka pszenna, filet z kurczaka, śmietana, jogurt naturalny
Podwieczorek kiwi.
26-10-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, szynką drobiową, pomidorem, papryka świeżą i posypane szczypiorkiem, kakao, skład –chleb razowy, wek pszenny, masło, kakao, mleko, pomidor, papryka, szczypior, szynka drobiowa.
Obiad : zupa jarzynowa z zacierką, skład – seler, pietruszka natka, przyprawy, cebula, mąka pszenna, kurczak, bukiet jarzyn, makaron zacierka, śmietana,
pierogi leniwe ze śmietaną, kompot, skład– olej rzepakowy, cukier, kompot wieloowocowy( śliwka, porzeczka, wiśnia), śmietana, mąka pszenna, cebula, ser biały, mąka ziemniaczana,
Podwieczorek: gruszka.
27-10-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, pasztetem, ogórkiem świeżym, rzodkiewką i posypane szczypiorkiem, kawa zabielana, skład:masło, mleko, chleb razowy, wek pszenny, kakao, pasztet drobiowy , ogórek świeży, szczypior, kawa inka, rzodkiewka.
Obiad: zupa z fasoli szparagowej z makaronem, skład – cebula, pietruszka natka, seler, mąka pszenna, kurczak, przyprawy, śmietana, , marchew, pietruszka, fasola szparagowa, makaron muszelki.
Ziemniaki, ryba, surówka z pory, herbata z cytryną, skład – ziemniaki, herbata, cukier, cytryna, por, jabłko, marchew, pietruszka, seler, olej rzepakowy, śmietana, jogurt naturalny, cebula, jajko, bułka tarta, ryba, mak pszenna.
Podwieczorek: koktajl owocowy – truskawkowy, skład – mleko, jogurt naturalny, truskawki, cukier puder.
30-10-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, ogórek świeży, ser żółty i pomidor, kakao - skład – chleb zwykły, wek pszenny, masło, kakao, mleko, ser żółty, pomidor, ogórek świeży.
Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, skład, skład – marchew, pietruszka, cebula, koncentrat pomidorowy, kurczak, śmietana, mąka pszenna, ryż, pietruszka natka,
placki ziemniaczane ze śmietaną, kompot, skład – ziemniaki, cebula, przyprawy, kompot wieloowocowy ( śliwka, porzeczka, wiśnia), śmietana, jogurt naturalny,
Podwieczorek: pomarańcza.
31-10-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, serek topiony, zielona sałata, papryka świeża, kawa zabielana, skład – chleb razowy, mleko, wek pszenny, masło, kawa inka, serek topiony śmietankowy, papryka, zielona sałata.
Obiad: zupa rosołowa z lanym ciastem, skład – marchew, pietruszka, cebula, pietruszka natka, kurczak, seler, mąka pszenna, jajko,
ziemniaki, pieczeń w sosie własnym, surówka z kapusty pekińskiej, herbata z cytryną, skład – ziemniaki, kapusta pekińska, pomidor, ogórek świeży, papryka świeża, kukurydza konserwowa, szczypior, koper, przyprawy, olej rzepakowy, schab, mąka pszenna,
Podwieczorek; ryż na gęsto polany jogurtem, jabłko, skład – mleko, ryż, jogurt owocowy, jabłko.
Pogrubionym drukiem wyszczególnione są alergeny
Pogrubionym drukiem wyszczególnione są alergeny
JADŁOSPIS
18.09 – 29.09- 2023
18-09-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, serkiem topionym, pomidorem i papryką, kakao, skład – masło, wek pszenny, mleko, chleb razowy, kakao, serek topiony śmietankowy, pomidor, papryka świeża.
Obiad: zupa z brokułów z ziemniakami, skład- marchew, pietruszka, pietruszka natka, seler, przyprawy, cebula, kurczak, ziemniaki, brokuł. Makaron, sos pomidorowy, kompot, skład – olej rzepakowy, cebula, cukier, przyprawy, mięso łopatka, makaron świder, kompot wieloowocowy ( śliwka, porzeczka, truskawka), koncentrat pomidorowy. Podwieczorek: kasza manna z dżemem, śliwka, skład – mleko, kasza manna, dżem wiśniowy, śliwka.
19-09-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, pastą rybną, rzodkiewką, ogórkiem świeży i posypane szczypiorkiem, kakao, skład – chleb razowy, wek pszenny, masło, mleko, kakao, ogórek świeży, rzodkiewka, szczypior, śledź w sosie pomidorowym,
Obiad: kapuśniak, skład - pietruszka natka, seler, przyprawy, mąka pszenna, ziemniaki, kiełbasa zwyczajna, kości wędzone, marchew, pietruszka, cebula, kapusta kiszona, koncentrat pomidorowy. ryż zapiekany z jabłkami, kompot, skład – jabłka, cynamon, kompot wieloowocowy ( śliwka, porzeczka, truskawka), ryż, olej rzepakowy. Podwieczorek: Podwieczorek:koktajl owocowy – bananowy, skład –mleko, jogurt naturalny, cukier puder, banan.
20-09-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, serkiem Bieluchem, rzodkiewką, zieloną sałatą i posypane szczypiorkiem, kakao, skład – chleb razowy, wek pszenny, masło, mleko, kakao, rzodkiewka, szczypior, zielona sałata, serek Bieluch śmietankowy.
Obiad : rosół, skład – pietruszka natka, seler, przyprawy, cebula, kurczak, marchew, pietruszka, makaron nitka rosołowa. Ziemniaki, filet z kurczaka, mizeria, herbata z cytryną, skład – olej rzepakowy, cukier, mąka pszenna, przyprawy, ziemniaki, jajko, śmietana, jogurt naturalny, filet z kurczaka, ogórek świeży, herbata , cytryna, cebula, bułka tarta. Podwieczorek: podwieczorek:brzoskwinia.
21-09-2023
Śniadanie: Śniadanie: kanapki z masłem, szynką drobiową, papryką świeżą i rzodkiewką, kakao, skład – wek pszenny, masło, chleb razowy, mleko, kakao, szynka drobiowa, papryka świeża, rzodkiewka.
Obiad: zupa pomidorowa z zacierką, skład – pietruszka natka, mąka pszenna, kurczak, cebula, marchew, pietruszka, seler, przyprawy, koncentrat pomidorowy, makaron zacierka. Placki ziemniaczane ze śmietaną, kompot, skład – cukier, olej rzepakowy, mąka pszenna, jajko, śmietana, ziemniaki. podwieczorek: arbuz.
22-09-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, płatki na mleku, marchew na surowo, herbata , skład – chleb razowy, wek pszenny, masło, mleko, płatki kukurydziane, herbata ,cukier, cytryna.
Obiad : zupa z brokułów z makaronem, skład – pietruszka natka, seler , przyprawy, kurczak, marchew, pietruszka, śmietana, mąka pszenna, cebula, brokuł, makaron kolanka. Ziemniaki, jajko w sosie chrzanowym, surówka z kapusty czerwonej, kompot, skład – olej rzepakowy, cukier, ziemniaki, kapusta czerwona, jabłko, cebula, musztarda, chrzan, kompot wieloowocowy ( śliwka, porzeczka, truskawka), jajko, śmietana, mąka pszenna, przyprawy. Podwieczorek: jogurt owocowy.
25-09-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, jajkiem ugotowanym na twardo, pomidorem, zieloną sałatą i posypane szczypiorkiem, kakao, skład – chleb razowy, wek pszenny, mleko, masło, kakao, jajko, zielona sałata, pomidor, szczypior. Obiad: zupa ziemniaczana, skład – pietruszka natka, seler, przyprawy, cebula, kurczak, marchew, pietruszka, ziemniaki. Kasza gryczana, paprykarz, ogórek konserwowy, kompot, skład – cukier, olej rzepakowy, cebula, przyprawy, kasza gryczana, mąka pszenna, ogórek konserwowy, kompot wieloowocowy ( śliwka, porzeczka, truskawka), mięso szynka, papryka czerwona , Podwieczorek: budyń potarty czekoladą, jabłko, skład – mleko, budyń śmietankowy, czekolada gorzka, jabłko.
26-09-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, parówki, marchew na surowo, herbata z cytryną, skład – chleb razowy, wek pszenny, masło, parówki 90% mięsa, keczup, marchew na surowo pokrojona w słupki, herbata, cukier, cytryna.
Obiad: barszcz ukraiński, skład – pietruszka natka, seler, marchew, pietruszka, cebula, mąka pszenna, kurczak, śmietana, przyprawy, burak czerwony, ziemniaki, fasola sucha, fasola szparagowa, kapusta słodka. Pierogi ruskie ze śmietana, kompot, skład – olej rzepakowy, cukier, pierogi ruskie, śmietana, jogurt naturalny, kompot wieloowocowy( śliwka, porzeczka, truskawka), cebula. Podwieczorek: banan.
27-09-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, pasta serowa ze szczypiorkiem, rzodkiewką i papryka świeżą, kakao, skład - wek pszenny, chleb razowy, masło, mleko, kakao, papryka świeża, szczypior, ser biały, rzodkiewka. Obiad: zupa rosołowa z zacierką, skład – seler, pietruszka natka, cebula, marchew, pietruszka, kurczak, przypraw, makaron zacierka, ziemniaki, ryba, surówka z kiszonej kapusty, herbata z cytryną, skład – cukier, olej rzepakowy, przyprawy, jajko, ziemniaki, kapusta kiszona, marchew, cebula, herbata, cytryna, bułka tarta, mąka pszenna, ryba morszczuk . Podwieczorek śliwka.
28-09-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, pomidorem, ogórkiem świeżym, rzodkiewka, jajkiem ugotowanym na twardo i posypane szczypiorkiem, kakao, skład –chleb razowy, wek pszenny, masło, kakao, mleko, jajko, pomidor, ogórek, rzodkiewka.
Obiad : zupa grochowa z makaronem, skład – seler, pietruszka natka, przyprawy, cebula, mąka pszenna, marchew, pietruszka, śmietana, kurczak, groszek żółty połówki, makaron świder, ziemniaki, mięso z kurczaka, sałatka z pomidorów ze śmietaną, kompot, skład– olej rzepakowy, cukier, kompot wieloowocowy( śliwka, porzeczka, truskawka), kurczak, śmietana, pomidor, cebula, Podwieczorek: ryż na gęsto polany jogurtem , skład – mleko, ryż, jogurt owocowy.
29-09-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, pasztetem, papryką świeżą, ogórkiem świeżym i posypane szczypiorkiem, kakao, skład – masło, mleko, chleb razowy, wek pszenny, kakao, pasztet drobiowy ,pomidor, ogórek świeży, szczypior.
Obiad: zupa kalafiorowa z ziemniakami, skład – cebula, pietruszka natka, seler, mąka pszenna, kurczak, przyprawy, śmietana, kalafior, marchew, pietruszka, kompot, skład – cukier, olej rzepakowy, kapusta kiszona, kompot wieloowocowy ( śliwka, porzeczka, truskawka), mięso łopatka, makaron krajanka łazankowa, przyprawy. Podwieczorek: Podwieczorek: jabłko.
Pogrubionym drukiem wyszczególnione są alergeny