Zespół Szkolno-Przedszkolny w Lisich Jamach
Data wytworzenia: | 2023-09-21 13:51:08 |
---|---|
Redaktor: | Kudyba Jan |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
JADŁOSPIS
18.09 – 29.09- 2023
18-09-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, serkiem topionym, pomidorem i papryką, kakao, skład – masło, wek pszenny, mleko, chleb razowy, kakao, serek topiony śmietankowy, pomidor, papryka świeża.
Obiad: zupa z brokułów z ziemniakami, skład- marchew, pietruszka, pietruszka natka, seler, przyprawy, cebula, kurczak, ziemniaki, brokuł. Makaron, sos pomidorowy, kompot, skład – olej rzepakowy, cebula, cukier, przyprawy, mięso łopatka, makaron świder, kompot wieloowocowy ( śliwka, porzeczka, truskawka), koncentrat pomidorowy. Podwieczorek: kasza manna z dżemem, śliwka, skład – mleko, kasza manna, dżem wiśniowy, śliwka.
19-09-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, pastą rybną, rzodkiewką, ogórkiem świeży i posypane szczypiorkiem, kakao, skład – chleb razowy, wek pszenny, masło, mleko, kakao, ogórek świeży, rzodkiewka, szczypior, śledź w sosie pomidorowym,
Obiad: kapuśniak, skład - pietruszka natka, seler, przyprawy, mąka pszenna, ziemniaki, kiełbasa zwyczajna, kości wędzone, marchew, pietruszka, cebula, kapusta kiszona, koncentrat pomidorowy. ryż zapiekany z jabłkami, kompot, skład – jabłka, cynamon, kompot wieloowocowy ( śliwka, porzeczka, truskawka), ryż, olej rzepakowy. Podwieczorek: Podwieczorek:koktajl owocowy – bananowy, skład –mleko, jogurt naturalny, cukier puder, banan.
20-09-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, serkiem Bieluchem, rzodkiewką, zieloną sałatą i posypane szczypiorkiem, kakao, skład – chleb razowy, wek pszenny, masło, mleko, kakao, rzodkiewka, szczypior, zielona sałata, serek Bieluch śmietankowy.
Obiad : rosół, skład – pietruszka natka, seler, przyprawy, cebula, kurczak, marchew, pietruszka, makaron nitka rosołowa. Ziemniaki, filet z kurczaka, mizeria, herbata z cytryną, skład – olej rzepakowy, cukier, mąka pszenna, przyprawy, ziemniaki, jajko, śmietana, jogurt naturalny, filet z kurczaka, ogórek świeży, herbata , cytryna, cebula, bułka tarta. Podwieczorek: podwieczorek:brzoskwinia.
21-09-2023
Śniadanie: Śniadanie: kanapki z masłem, szynką drobiową, papryką świeżą i rzodkiewką, kakao, skład – wek pszenny, masło, chleb razowy, mleko, kakao, szynka drobiowa, papryka świeża, rzodkiewka.
Obiad: zupa pomidorowa z zacierką, skład – pietruszka natka, mąka pszenna, kurczak, cebula, marchew, pietruszka, seler, przyprawy, koncentrat pomidorowy, makaron zacierka. Placki ziemniaczane ze śmietaną, kompot, skład – cukier, olej rzepakowy, mąka pszenna, jajko, śmietana, ziemniaki. podwieczorek: arbuz.
22-09-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, płatki na mleku, marchew na surowo, herbata , skład – chleb razowy, wek pszenny, masło, mleko, płatki kukurydziane, herbata ,cukier, cytryna.
Obiad : zupa z brokułów z makaronem, skład – pietruszka natka, seler , przyprawy, kurczak, marchew, pietruszka, śmietana, mąka pszenna, cebula, brokuł, makaron kolanka. Ziemniaki, jajko w sosie chrzanowym, surówka z kapusty czerwonej, kompot, skład – olej rzepakowy, cukier, ziemniaki, kapusta czerwona, jabłko, cebula, musztarda, chrzan, kompot wieloowocowy ( śliwka, porzeczka, truskawka), jajko, śmietana, mąka pszenna, przyprawy. Podwieczorek: jogurt owocowy.
25-09-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, jajkiem ugotowanym na twardo, pomidorem, zieloną sałatą i posypane szczypiorkiem, kakao, skład – chleb razowy, wek pszenny, mleko, masło, kakao, jajko, zielona sałata, pomidor, szczypior. Obiad: zupa ziemniaczana, skład – pietruszka natka, seler, przyprawy, cebula, kurczak, marchew, pietruszka, ziemniaki. Kasza gryczana, paprykarz, ogórek konserwowy, kompot, skład – cukier, olej rzepakowy, cebula, przyprawy, kasza gryczana, mąka pszenna, ogórek konserwowy, kompot wieloowocowy ( śliwka, porzeczka, truskawka), mięso szynka, papryka czerwona , Podwieczorek: budyń potarty czekoladą, jabłko, skład – mleko, budyń śmietankowy, czekolada gorzka, jabłko.
26-09-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, parówki, marchew na surowo, herbata z cytryną, skład – chleb razowy, wek pszenny, masło, parówki 90% mięsa, keczup, marchew na surowo pokrojona w słupki, herbata, cukier, cytryna.
Obiad: barszcz ukraiński, skład – pietruszka natka, seler, marchew, pietruszka, cebula, mąka pszenna, kurczak, śmietana, przyprawy, burak czerwony, ziemniaki, fasola sucha, fasola szparagowa, kapusta słodka. Pierogi ruskie ze śmietana, kompot, skład – olej rzepakowy, cukier, pierogi ruskie, śmietana, jogurt naturalny, kompot wieloowocowy( śliwka, porzeczka, truskawka), cebula. Podwieczorek: banan.
27-09-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, pasta serowa ze szczypiorkiem, rzodkiewką i papryka świeżą, kakao, skład - wek pszenny, chleb razowy, masło, mleko, kakao, papryka świeża, szczypior, ser biały, rzodkiewka. Obiad: zupa rosołowa z zacierką, skład – seler, pietruszka natka, cebula, marchew, pietruszka, kurczak, przypraw, makaron zacierka, ziemniaki, ryba, surówka z kiszonej kapusty, herbata z cytryną, skład – cukier, olej rzepakowy, przyprawy, jajko, ziemniaki, kapusta kiszona, marchew, cebula, herbata, cytryna, bułka tarta, mąka pszenna, ryba morszczuk . Podwieczorek śliwka.
28-09-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, pomidorem, ogórkiem świeżym, rzodkiewka, jajkiem ugotowanym na twardo i posypane szczypiorkiem, kakao, skład –chleb razowy, wek pszenny, masło, kakao, mleko, jajko, pomidor, ogórek, rzodkiewka.
Obiad : zupa grochowa z makaronem, skład – seler, pietruszka natka, przyprawy, cebula, mąka pszenna, marchew, pietruszka, śmietana, kurczak, groszek żółty połówki, makaron świder, ziemniaki, mięso z kurczaka, sałatka z pomidorów ze śmietaną, kompot, skład– olej rzepakowy, cukier, kompot wieloowocowy( śliwka, porzeczka, truskawka), kurczak, śmietana, pomidor, cebula, Podwieczorek: ryż na gęsto polany jogurtem , skład – mleko, ryż, jogurt owocowy.
29-09-2023
Śniadanie: kanapki z masłem, pasztetem, papryką świeżą, ogórkiem świeżym i posypane szczypiorkiem, kakao, skład – masło, mleko, chleb razowy, wek pszenny, kakao, pasztet drobiowy ,pomidor, ogórek świeży, szczypior.
Obiad: zupa kalafiorowa z ziemniakami, skład – cebula, pietruszka natka, seler, mąka pszenna, kurczak, przyprawy, śmietana, kalafior, marchew, pietruszka, kompot, skład – cukier, olej rzepakowy, kapusta kiszona, kompot wieloowocowy ( śliwka, porzeczka, truskawka), mięso łopatka, makaron krajanka łazankowa, przyprawy. Podwieczorek: Podwieczorek: jabłko.
Pogrubionym drukiem wyszczególnione są alergeny