Biuletyn Informacji Publicznej

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Lisich Jamach

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2023-09-21 13:51:08
Redaktor: Kudyba Jan
Opis: Modyfikacja treści strony

JADŁOSPIS

18.09 – 29.09- 2023

18-09-2023

Śniadanie: kanapki z masłem, serkiem topionym, pomidorem i papryką, kakao, skład –   masło, wek pszenny, mleko,  chleb razowy,  kakao, serek topiony śmietankowy, pomidor, papryka świeża.

Obiad:  zupa z brokułów z ziemniakami, skład- marchew, pietruszka, pietruszka natka, seler, przyprawy, cebula, kurczak, ziemniaki, brokuł. Makaron, sos pomidorowy, kompot, skład –  olej rzepakowy, cebula,  cukier,  przyprawy,  mięso łopatka, makaron świder, kompot wieloowocowy ( śliwka, porzeczka,  truskawka), koncentrat pomidorowy.                                                                          Podwieczorek:   kasza manna z dżemem, śliwka, skład – mleko, kasza manna, dżem wiśniowy, śliwka.

 19-09-2023

Śniadanie: kanapki z masłem, pastą rybną, rzodkiewką, ogórkiem świeży i posypane szczypiorkiem, kakao, skład – chleb razowy, wek pszenny, masło, mleko, kakao,  ogórek świeży, rzodkiewka, szczypior, śledź w sosie pomidorowym,

Obiad:   kapuśniak, skład -  pietruszka natka, seler,  przyprawy,  mąka pszenna, ziemniaki,  kiełbasa zwyczajna, kości wędzone, marchew, pietruszka, cebula, kapusta kiszona, koncentrat pomidorowy. ryż zapiekany z jabłkami, kompot, skład –  jabłka, cynamon, kompot wieloowocowy ( śliwka, porzeczka, truskawka), ryż, olej rzepakowy.                                                                                                                                                                                                                                    Podwieczorek:  Podwieczorek:koktajl owocowy – bananowy, skład –mleko, jogurt naturalny, cukier puder, banan.                 

20-09-2023                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Śniadanie: kanapki z masłem, serkiem  Bieluchem, rzodkiewką, zieloną sałatą i posypane szczypiorkiem,  kakao, skład  – chleb razowy, wek pszenny, masło, mleko, kakao, rzodkiewka, szczypior, zielona sałata, serek Bieluch śmietankowy.

Obiad :    rosół, skład –   pietruszka natka, seler,  przyprawy,  cebula,  kurczak, marchew, pietruszka, makaron nitka rosołowa.            Ziemniaki, filet z kurczaka, mizeria, herbata z cytryną, skład –  olej rzepakowy, cukier,   mąka pszenna, przyprawy, ziemniaki, jajko, śmietana, jogurt naturalny, filet z kurczaka, ogórek świeży, herbata , cytryna, cebula, bułka tarta.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Podwieczorek: podwieczorek:brzoskwinia.

21-09-2023             

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Śniadanie: Śniadanie: kanapki z masłem, szynką drobiową, papryką świeżą i rzodkiewką, kakao, skład –  wek pszenny, masło, chleb razowy,  mleko, kakao, szynka drobiowa, papryka świeża, rzodkiewka.

Obiad:    zupa pomidorowa z zacierką, skład –   pietruszka natka, mąka pszenna, kurczak,  cebula, marchew, pietruszka,  seler, przyprawy, koncentrat pomidorowy, makaron zacierka. Placki  ziemniaczane ze śmietaną, kompot, skład –  cukier, olej rzepakowy, mąka pszenna, jajko, śmietana,  ziemniaki.                                                                                                                             podwieczorek:  arbuz.

22-09-2023

 Śniadanie: kanapki z masłem, płatki na mleku, marchew na surowo, herbata , skład – chleb razowy, wek pszenny, masło, mleko,  płatki kukurydziane, herbata ,cukier, cytryna.

Obiad : zupa z brokułów z makaronem, skład –  pietruszka natka, seler , przyprawy, kurczak,  marchew, pietruszka,  śmietana, mąka pszenna,  cebula, brokuł, makaron kolanka. Ziemniaki, jajko w sosie chrzanowym, surówka z kapusty czerwonej, kompot,  skład – olej rzepakowy, cukier, ziemniaki, kapusta czerwona, jabłko, cebula,  musztarda, chrzan, kompot wieloowocowy ( śliwka, porzeczka, truskawka), jajko, śmietana, mąka pszenna, przyprawy.                                                                                                       Podwieczorek:  jogurt owocowy.

25-09-2023

Śniadanie: kanapki z masłem,  jajkiem ugotowanym na twardo, pomidorem, zieloną sałatą i posypane szczypiorkiem, kakao, skład – chleb razowy, wek pszenny, mleko,  masło,  kakao, jajko, zielona sałata, pomidor, szczypior.                                                          Obiad:    zupa ziemniaczana, skład –  pietruszka natka, seler,  przyprawy, cebula,  kurczak,   marchew, pietruszka, ziemniaki.                                                                                                                                                                                                                        Kasza gryczana, paprykarz, ogórek konserwowy, kompot, skład –  cukier, olej rzepakowy,  cebula, przyprawy, kasza gryczana, mąka pszenna,  ogórek konserwowy, kompot wieloowocowy ( śliwka, porzeczka, truskawka), mięso szynka,  papryka czerwona ,       Podwieczorek:   budyń potarty czekoladą, jabłko, skład – mleko, budyń śmietankowy, czekolada gorzka, jabłko.

 

26-09-2023

Śniadanie: kanapki z masłem, parówki, marchew na surowo, herbata z cytryną, skład   – chleb razowy, wek pszenny, masło, parówki 90% mięsa, keczup, marchew na surowo pokrojona w słupki, herbata, cukier, cytryna.

Obiad:  barszcz  ukraiński,  skład –  pietruszka natka, seler, marchew, pietruszka,   cebula, mąka pszenna, kurczak,  śmietana,  przyprawy, burak czerwony,  ziemniaki, fasola sucha, fasola szparagowa, kapusta słodka.                                                               Pierogi ruskie ze śmietana, kompot, skład – olej rzepakowy, cukier,  pierogi ruskie, śmietana, jogurt naturalny, kompot wieloowocowy( śliwka, porzeczka, truskawka), cebula.                                                                                                                                                                                                                            Podwieczorek:  banan.

27-09-2023

Śniadanie: kanapki z masłem, pasta serowa ze szczypiorkiem, rzodkiewką i papryka świeżą, kakao, skład -  wek pszenny, chleb razowy, masło,  mleko,  kakao,  papryka świeża, szczypior, ser biały, rzodkiewka.                                                                                   Obiad:    zupa rosołowa z zacierką,  skład –   seler, pietruszka natka,  cebula, marchew, pietruszka,  kurczak,  przypraw, makaron zacierka, ziemniaki, ryba, surówka z kiszonej kapusty, herbata z cytryną, skład –   cukier, olej rzepakowy,  przyprawy,  jajko,  ziemniaki, kapusta kiszona, marchew, cebula, herbata,  cytryna,  bułka tarta, mąka pszenna, ryba morszczuk .                                            Podwieczorek   śliwka.

28-09-2023

Śniadanie: kanapki z masłem, pomidorem, ogórkiem świeżym, rzodkiewka, jajkiem ugotowanym na twardo i posypane szczypiorkiem, kakao, skład –chleb razowy, wek pszenny, masło, kakao, mleko, jajko, pomidor, ogórek, rzodkiewka.

Obiad :  zupa grochowa z makaronem, skład – seler,   pietruszka natka,  przyprawy,  cebula,  mąka pszenna,  marchew, pietruszka,  śmietana, kurczak, groszek żółty połówki, makaron świder,                                                                                                        ziemniaki,  mięso z kurczaka, sałatka z pomidorów ze śmietaną, kompot, skład–   olej rzepakowy,  cukier,  kompot wieloowocowy( śliwka, porzeczka, truskawka), kurczak, śmietana, pomidor, cebula,                                                                                                                                                                                                      Podwieczorek:  ryż na gęsto polany jogurtem , skład – mleko, ryż, jogurt owocowy.

29-09-2023

Śniadanie: kanapki z masłem, pasztetem, papryką świeżą, ogórkiem świeżym i posypane szczypiorkiem,  kakao, skład – masło, mleko, chleb razowy, wek pszenny, kakao, pasztet drobiowy ,pomidor, ogórek świeży, szczypior.

Obiad:  zupa kalafiorowa z ziemniakami, skład –  cebula, pietruszka natka, seler,  mąka pszenna,  kurczak,  przyprawy,  śmietana,  kalafior, marchew, pietruszka,                                                                                                                                                                                                                 kompot, skład – cukier,  olej rzepakowy, kapusta kiszona, kompot wieloowocowy ( śliwka, porzeczka, truskawka), mięso łopatka, makaron krajanka łazankowa, przyprawy.                                                                                                                                                                                                                          Podwieczorek:  Podwieczorek: jabłko.

 

       Pogrubionym drukiem wyszczególnione są alergeny

Drukuj
Zamknij